پزشکیان: ترامپ هنوز مردم ایران را نشناخته است / ما خواهان جنگ نیستیم بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات با آمریکا: جمهوری اسلامی تنها به توافقی عادلانه و رفع کامل تحریم‌ها رضایت می‌دهد قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد دیدار مشاور امنیت ملی عراق و قاآنی در بغداد رئیس جمهوری وارد کرمانشاه شد سرلشکر سلامی: عبارات رئیس جمهور آمریکا بر ملت ایران اثر ندارد لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد رهبر معظم انقلاب: ایستادگی در برابر ظالمان علّت دشمنی با ماست سرلشکر باقری: هر ۶ ماه شاهد ارتقاء چشمگیر توان دریایی ایران خواهیم بود سرلشکر سلامی: امروز قدرت ما ده‌ها برابر بیشتر از سال گذشته است/ ایران در مذاکرات، با شکوه ایستاده رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدرت ایران آمریکا را به مذاکره واداشته است سردار حاجی‌زاده: ایران امروز قوی‌تر از گذشته است/ تهدید نظامی علیه کشور واقعیت ندارد آیت الله سیستانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی: نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد سرلشکر باقری: ممکن است دشمنان آغازگر یک درگیری باشند، اما پایان درگیری، زمان و مکان درگیری را ایران مشخص خواهد کرد پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند
«محمدحسن قدیری ابیانه»، کارشناس روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

تلاش آمریکا برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری 1400

«محمدحسن قدیری ابیانه» سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک و کارشناس روابط بین‌الملل در خصوص عدم تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران در سنای آمریکا گفت: نکته جالب ماجرا این است که سنای آمریکا که تا چندی قبل به دنبال وضع تحریم‌های جدید علیه ایران بود، اعلام کرده این موضوع را تا زمان انتخابات ایران عقب خواهند انداخت تا این تحریم‌ها به ضرر جریان دولت روحانی تبدیل نشود. درحالی‌که سنای آمریکا از جنایات صهیونیست‌ها و جنایات سعودی‌ها علیه مردم مظلوم یمن و از تروریست ها حمایت می کند، این سوال را باید از خودمان بپرسیم که چه اتفاقی افتاده است که سنای آمریکا از اصلاح طلبان حمایت می‌کند؟ محرز است که  آنها خواستار تامین منافع مردم ایران نیستند.
محمدحسن قدیری ابیانه؛ کارشناس روابط بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۲ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 20
کد خبر: ۸۸۵۰۷

 

همسویی سنای آمریکا با اصلاح‌طلبان در انتخابات 1400

 

 به گزارش راهبرد معاصر، مذاکرات وین برای احیای برجام در هفته‌های گذشته به مهمترین خط خبری رسانه‌های نزدیک به دولت تبدیل شده است. وعده روحانی و مدیران اقتصادی دولت برای کاهش حتمی قیمت دلار تحت تاثیر لغو تحریم‌ها، باعث رکود در بازارهای سرمایه‌گذاری و تجارت ایران شده است. اقتصاد کشور در دو ماه گذشته منتظر نتایج مذاکرات وین است. در کنار آن، برخی از جریان‌های سیاسی معتقد هستند موفقیت نسبی مذاکرات می‌تواند بر روی جهت‌گیری آرای خاکستری در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 نقش ایفا کند. محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی و کارشناس روابط بین‌الملل بر این باور است که  آمریکا در کوتاه‌مدت حاضر به لغو تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران نیست؛ اما همزمان با کاهش فشار تحریمی و عدم وضع تحریم‌های جدید توسط «سنا» به‌دنبال نقش‌آفرینی در پیروزی کاندیدای نزدیک به دولت و جریان اصلاح‌طلب در انتخابات پیش‌رو است.

 

محمد حسن قدیری ابیانه دیپلمات سابق ایران و کارشناس روابط بین‌الملل در خصوص اصرار دولت بر احیای برجام در قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 گفت: زمان اندکی به پایان دولت آقای روحانی باقی مانده است و دولت تلاش دارد هرچه سریعتر تحریم‌ها برداشته شود. تصمیم‌گیران دولت روحانی جریان مذاکرات را به نحوی مدیریت می‌کند که به هر ترتیبی شده است، مذاکرات بر روی کاغذ به نتیجه برسد؛ اما در حقیقت، هدف آنها منافع ملی نیست، بلکه اهداف انتخاباتی را دنبال می‌کنند. یعنی در مقابل امتیازات زیادی که به آمریکایی ها می دهند، می‌خواهند یک امتیاز مختصری بگیرند و در پیش روی ملت ایران اینگونه وانمود کنند که برجام زنده است و این دولت ما بود که توانست بخش بزرگی از تحریم های آمریکا را لغو کند.

 

وی درباره این سیاست گفت: ما با لغو جزیی تحریم‌ها مخالفت هستیم و مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر لغو کلیه تحریم‌ها را دنبال می کنیم. دولتی‌ها مایل هستند تحریم‌ها حتی به صورت جزئی هم شده،‌ رفع بشود تا این مساله به نام آنها زده شود. براین اساس با غوغاسالاری جناح رقیب را متهم می‌کنند که آنها مخالف لغو تحریم‌ها هستند و به معیشت مردم توجهی ندارند؛ درحالی‌که خود تیم مذاکره‌کننده هم به خوبی می دانند تحریم ها به آسانی لغو نمی‌شود، یعنی عملا آمریکا حاضر نیست تا تمام تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند و هرگز ممکن نیست آمریکا صد میلیارد دلار از دارایی‌های ما را آزاد کند. لذا واضح است که دولت در مذاکرات منافع شخصی و جناحی خود را دنبال می‌کنند و منافع جناحی نزد آنها بر منافع ملی ارجحیت دارد.

 

این کارشناس روابط بین‌الملل دراین‌باره خاطرنشان کرد: نکته جالب ماجرا این است که سنای آمریکا که تا چندی قبل به دنبال وضع تحریم‌های جدید علیه ایران بود، اعلام کرده این موضوع را تا زمان انتخابات ایران عقب خواهند انداخت تا این تحریم‌ها به ضرر جریان دولت تبدیل نشود. درحالی‌که سنای آمریکا از جنایات صهیونیست‌ها و جنایات سعودی‌ها علیه مردم مظلوم یمن و از تروریست ها حمایت می کند، این سوال را باید از خودمان بپرسیم که چه اتفاقی افتاده است که سنای آمریکا از اصلاح طلبان حمایت می‌کند؟ آیا هدفی به غیر از تامین منافع خود دارد؟ محرز است که  آنها خواستار تامین منافع مردم ایران نیستند.

 

محمدحسن قدیری ابیانه ادامه داد: اینجا مشخص می شود که اصلاح طلبان و دولت کنونی از نظر آمریکایی ها حامی منافع ملت ایران نیستند. در وهله اول، نفس مذاکرات به خودی خود اشکال دارد؛ چراکه در حال حاضر آمریکا میداند که اگر برجام به نتیجه نرسید، این ایران است که به عنوان مسئول آن معرفی خواهد شد. درحالی‌که قبل از شروع مذاکرات وین، به‌خاطر جنایت و عملکرد ترامپ، توپ در زمین آمریکا بود.

 

وی با انتقاد از خوش‌بینی غیرمنطقی نسبت به لغو تحریم‌ها در دولت روحانی گفت: با اینکه همچنان هیچ چشم‌اندازی در خصوص لغو تحریم‌ها وجود ندارد و کمترین کاری صورت نگرفته است؛ اما دولتمردان ما دائما با خوش‌بینی وعده کاهش ترحیم‌ها را میدهند. آقای روحانی تاکید می کند که اکثر تحریم‌های اصلی برداشته خواهد شد و آقای عراقچی و تیم مذاکره‌کننده اظهار خوش‌بینی می کنند؛ در حالی که اینگونه نیست. اگر هم در ظاهر این مذاکرات به نتیجه برسد، مانند مانور سال‌ 94 که دولت روحانی اعلام کرد از امروز تمام تحریم ها لغو می شود، این رفع تحریم‌ها ظاهری و موقتی خواهد بود، بلکه تشدید  هم خواهد شد. چنانچه در سال‌های بعد از برجام،  بیش از 1700 مورد به تحریم‌ها افزوده شد. این یک بحث واقعی است که آنچه دولتی‌ها در لغو تحریم‌ها دنبال می‌کنند، ظاهری  و نمایشی است و بیشتر به دنبال فریب افکارعمومی و سوءاستفاده در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 است.

 

قدیری ابیانه در پایان در خصوص سفر آقای ظریف به اروپا و اهداف این سفر گفت:  سفر آقای ظریف هم به اروپا در راستای روند گذشته دولت است و با اهداف جناحی و انتخاباتی دنبال صورت گرفته است. هرچند دولتی‌ها منکر این موضوع هستند.

ارسال نظر